lördag 2 januari 2010

Katterna Jenny och Majsan berättar



Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.


Nu vet ni lite, lite grann om oss, Majsan och Jenny. Men ni ska få veta mycket mer. Vänta bara.

Eftersom jag, Majsan, är några år äldre än Jenny så förstår ni säkert att jag har lite mer att berätta än hon. Därför ska jag nu berätta min historia fram till att jag mötte Jenny för första gången.

Jag föddes en gång och bodde tillsammans med flera syskon fram till att vi fick egna hem. Jag hamnade hos en familj som var ganska snälla mot mig, men de bråkade lite sinsemellan. Det är väl kanske inte så ovanligt, men jag tyckte det var tråkigt. Jag fick i alla fall mat och tyckte väl det mesta var ganska bra. Jag hade ju inte heller så mycket att jämföra med.

En dag grälade de vuxna som bara den. Efter det hörde jag att de pratade om skilsmässa. Jag visste inte vad det betydde, men jag tyckte inte det lät trevligt. De grälade ganska ofta och jag höll mig undan.

Så där höll det på ett tag. Så en dag sa husse och var har du tänkte göra av kattskrället? Jag förstod att det var mig de menade. Matte svarade det är ditt bekymmer. Jag tänker inte ta hand om henne.

Ni kan förstå hur jag kände mig. Jag ska berätta mer i morgon.
Majsan

6 kommentarer:

  1. NÄ FY!!! *fräser och slår med tassen* Dumma dumma människor. Stackars dig. *gråter*

    SvaraRadera
  2. Usch och fy säger vi också! Ingen stil alls på dem! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Hej! Vi har tassat in hos er och läst vad ni berättat. Vi vill gärna höra mer, även om vi blir ledsna av vad vi läser. Vissa människor verkar inte kunna ta hand om sig själva, och skulle än mindre ta på sig ansvaret för någon annan levande varelse.

    SvaraRadera
  4. HEj Sippo. Ja, det finns tyvärr många dumma människor. Som tur är finns det snälla också. MAjsan

    SvaraRadera
  5. HEj Dui och Deco. Nej visst saknar de stil com är dumma mot katter: Fy på dem! Majsan

    SvaraRadera
  6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vad roligt att ni också läser om oss. DEt är helt riktigt att vissa människor inte kan ta hand om sig själva men ändå skaffar dju, som de inte heller kan ta hand om. Hur knäpp får man bli? MAjsan

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...