torsdag 30 april 2009

Jättemysig katt söker bra, eget hem

Hej igen, det är Pärlan från Södertälje Katthem.

Igår var det en som påpekade att jag skrivit att det var Skärtorsdag idag. Det var ju tokigt av mig, men det är inte så lätt för en liten katt att komma ihåg vad alla dagar heter. Huvudsaken är ju att ni och jag vet att det är Öppet Hus idag mellan 17-19 här på Morabergsvägen 6D.

Om man sen vill kalla det för Skärtorsdag eller Valborg spelar ju inte så stor roll. Huvudsaken att ni kommer hit och att jag får ett nytt hem.

Var försiktiga med eldarna idag. Jag vill inte att ni blir skadade. Risken att skadas om ni kommer hit är välldigt liten, så jag tycker ni ska komma hit istället för att stå och titta på nån eld.

Pärlan

onsdag 29 april 2009

Tro inte att katten Pärlan ger upp kampen om ett eget hem

Hej, det är Pärlan från Södertälje Katthem igen.

Igår var det styrelsemöte här på katthemmet. Då kom blogghjälpen in till mig och jag la mig som vanligt i hennes knä. Sen hjälpte jag henne med vad hon skulle säga på styrelsemötet, så hon visste.

Vi satt ganska länge och jag buffade på henne medan hon strök mig över huvudet och ryggen. Det var ett väldigt bra samtal.

Hon sa att hon tyckte det var konstigt att en så mysig katt som jag inte fått nån ägare ännu. Men hon sa också att det trots allt är bättre att det tar lite tid och att det blir rätt ägare, än att det går fort och blir fel. Det har hon ju rätt i faktiskt.

I morgon är det Skärtorsdag och då har vi öppet hus här mellan 17-19 på Morabergsvägen 6D. Kom då så får du träfa mig.

Pärlan

tisdag 28 april 2009

Katten Pärlan jobbar vidare för att få ett eget hem

Hej på er, det är Pärlan på Södertälje katthem igen.

Snart är det påsk. Då brukar vi pynta katthemmet lite extra. Om du kommer hit på öppet hus på torsdag mellan 17-19 får du se hur fint vi gjort. Då får du också träffa mig.

Annars har det inte hänt så mycket på katthemmet sedan igår. Snälla människor kommer hit och hjälper oss med sånt vi inte kan göra själva. Det är tur, för hur skulle det annars gå?

Vi behöver fler som hjälper oss. Om du villl kanske du kan hjälpa till på katthemmet också? Det är jättekul och man får gulla med oss katter. Bara en sån sak borde ju göra att det blir rusning hit.

Du kommer väl? Adressen är Morabergsvägen 6D.

Pärlan

måndag 27 april 2009



Hej igen, det är Pärlan på Södertälje Katthem.

Nu har jag pustat ut efter helgens aktiviteter. Först allt jobb jag hade med Luna-dagen, sen öppet hus igår. Idag får jag allt ta en vilodag.

Luna-dagen gick bra. De snälla människorna som ställde upp för katthemmet har informerat folk i Södertälje om att vi finns och vad som görs för att vi katter ska få det bra. Många vet inte att man både kan hitta och köpa jättefina katter här. Mig, till exempel.

Nu är nästa projekt LT-dagen som går av stapeln den 17 maj. Det ska bli roligt att förbereda det också. Jag ställer upp. Om jag inte hittar ett hem först förstås. Det hoppas jag ju att jag gör. Kan du ta hand om mig? Vi har nästa öppet hus på torsdag mellan 17-19. Kom då så vi kan träffas.

Pärlan

söndag 26 april 2009

Katten Pärlan ger inte upp kampen om ett eget hem


Hej på er, det är Pärlan på Södertälje Katthem igen.
Igår morse var det hektiskt här må ni tro. Flera tjejer skulle iväg till Luna-gallerian där de skulle presentera katthemmet, sälja lotter, samla in pengar m m. Det var mycket att kontrollera innan de kom iväg, men sen blev det lugnt. Tills de kom tillbaka. Då var de jättetrötta, mest i benen. Blogghjälpen kom in och satte sig hos mig och jag hoppade genast upp i hennes knä. Då mådde hon genast bättre.
Idag är det öppet hus här på Morabergsvägen 6D mellan 15-17. Du kommer väl hit då så vi kan träffas?
Pärlan

lördag 25 april 2009

Katten Pärlan kämpar på för ett eget hem


Hej igen, det är Pärlan på Södertälje Katthem.
Idag är det en spännande dag må ni tro. Flera av de som jobbar här ska vara i Luna-gallerian och visa upp katthemmet där. Jag har kontrollerat så att allt är med: bord, lotter, priser, bilder på oss katter, vykort, kläder och mycket annat. Det har varit väldigt jobbigt, men kul.
Idag får jag nog pusta ut medan de är i gallerian. Men jag tycker ni ska gå dit. Och sen kommer ni till katthemmet i morgon på öppet hus mellan 15-17. Det blir väl bra, för då kan vi träffas.
Som ni säkert redan vet vill jag ha ett eget hem, så snart som möjligt. Kan du se till att jag får det?
Pärlan

fredag 24 april 2009

Katten Pärlan fortsätter sin kamp för ett eget hem



Hej, det är Pärlan på Södertälje Katthem igen.

Idag är jag väldigt försenad med bloggen. Det beror på att vi ska ha Luna-dag i morgon och jag måste ju kontrollera så allt blir riktigt.

Blogghjälpen och några till ska stå i Luna-gallerian och informera om katthemmet, ha lotteri med jättefina priser, sälja vykort och annat. Alla pengar som kommer in går tll katthemmet. Här är det inte en massa personer som ska ha lön, utan alla jobbar gratis för att vi kater ska ha det så bra som det går.

Hoppas det kommer in mycket pengar, för det behövs och att många är intresserade av vad vi gör.

Sen på söndag kan ni komma hit till Morabergsvägen 6D på öppet hus mellan 15-17. Vilken kanonhelg!

Vi ses väl?

Pärlan

torsdag 23 april 2009

Katten Pärlan ger inte upp kampen om ett eget hem

Hej, det är Pärlan på Södertälje Katthem.

Igår var det möte här på katthemmet. Det var bra, för då kom blogghjälpen in och nattade mig efter mötet. Jag hade egentligen redan gått och lagt mig, men när hon kom in i buren sprang jag genast upp och la mig i hennes knä istället för i hyllan där jag låg innan.

Jag buffade och spann precis som jag brukar. Blogghjälpen sa att vi tar nya tag i morgon. Det är bra att inte hon heller ger upp. Hon säger att hon är envis och att hon inte ska sluta hjälpa mig med bloggen innan vi hittat ett bra hem åt mig. När hon sa så kunde jag sova jättegott i natt.

Idag är det öppet hus mellan 17-19 här på Morabergsvägen 6D. Kom hit då så vi kan träffas.

Pärlan

onsdag 22 april 2009

Katten Pärlan ger inte upp kampen om ett eget hem

Hej igen, det är Pärlan på Södertälje Katthem.
Jag har fått flera nya vänner. De svarar på min blogg. Det är jätteroligt. Det enda tokiga är att de inte bor i Södertälje, eller ens i närheten. Annars hade de kommit hit. En del säger att de tagit mig direkt.
Vad en del människor krånglar till saker. Det är ju bara att flytta hit så är saken löst. Enklare kan det väl inte bli. Jag skulle kunna flytta för att få ett hem och då borde väl andra i rimlighetens namn kunna flytta för att få bo hos mig?
Så fungerar det tydligen inte. Får avvakta till i morgon när det är öppet hus mellan 17-19 på Morabergsvägen 6D. Du kommer väl hit då?
Pärlan

tisdag 21 april 2009

Katten Pärlan kämpar på



Hej igen, det är Pärlan på Södertälje Katthem.

Idag är jag lite sen med bloggandet. Jag har haft lite att göra här i buren, men nu är allt klart.

På mornarna kommer nån och ger oss mat, både från burk och från en påse. Eftersom jag inte har tillfälle att röra mig så mycket som jag skulle vilja har jag lagt på mig några hekto. Därför får jag dietmat. När jag får mitt egna hem ska jag springa av mig de där extra hektona fort.

Annars händer inte så mycket här. På lördag ska PR/Sponsorgruppen finnas på Luna-huset i Södertälje. Där ska man bl a informera om katter, sälja lotter och fina kläder med bild på katter. Det heter visst logga säger de. Hoppas de säger till människorna där att de ska komma hit på söndag mellan 15-17 på öppet hus. Jag ska ta väl hand om dem som kommer till mig.

Vi ses väl då?

Pärland

måndag 20 april 2009

Kampen fortsätter för katten Pärlan






Hej, det är Pärlan på Södertälje Katthem.



Igår var det öppet hus, men det verkar som om de flesta har annat att göra än att komma och besöka mig. Väldigt konstigt tycker jag.

Men blogghjälpen har sagt att det kommer att lösa sig för mig så småningom. Vi ska kämpa vidare. När jag får så mycket hjälp som jag får känns det mycket lättare att vänta på ett eget hem.

Fast det är klart, när jag ser solen och ljuset ute så längtar jag ännu mer till ett eget hem.

På torsdag har du nästa chans att komma och hälsa på mig på Morabergsvägen 6D mellan 17-19.
Det vore jättekul om du kom då.

Pärlan

söndag 19 april 2009

Katten Pärlan ger inte upp kampen om ett eget hem


Hej, det är Pärlan från Södertälje Katthem.
Igår hade blogghjälpen och jag strategidiskussion. Den går till så att hon kommer in i min bur, sätter sig ner och så hoppar jag upp i hennes knä. Där lägger jag mig tillrätta och buffar och spinner, sen börjar vi prata med varandra.
Jag sa att jag tyckte det borde komma hit många fler människor på våra öppet-hus tider. Det tyckte blogghjälpen också, men hon sa att man kan inte tvinga människor att förstå sitt eget bästa. Hon sa att jag måste ha lite tålamod.
Trots allt är det bättre att det tar lite tid att hitta rätt familj till mig, än att det kommer nån som köper mig som inte passar ihop med mig. Eller nån som är dum. Det har jag redan haft nog av minsann när jag blev utkastad utan mat eller nånstans att bo från mitt förra hem.
Så idag hoppas jag det kommer jättemånga snälla människor hit till Morabergsvägen 6D mellan 15-17. Hinner ni inte då kan man ringa och fråga om man får komma nån annan tid.
Vi ses väl?
Pärlan

lördag 18 april 2009

Katten Pärlan fortsätter sin kamp för ett eget hem


Hej på er, det är Pärlan på Södertälje Katthem igen.
Idag har jag kallat in blogghjälpen till katthemmet för strategidiskussioner. Nu har jag bloggat ett tag. Jag har fått flera nya vänner som stöder mig, vilket jag är jätteglad för, men inget hem ännu.
Är det nån som vet hur man gör? Jag är ju jättesnäll och älskar att kela. Blogghjälpen säger att jag är en kul tjej också. Jag skulle vilja busa mycket mer än jag har tillfälle att göra här.
Får se vad diskussionerna ger. Jag meddelar er i morgon.
Till dess vädjar jag till er att hjälpa mig på alla sätt ni kan, så att jag får ett nytt hem. Vi har öppet hus i morgon mellan 15-17 på Morabergsvägen 6D. Vi ses väl då?
Pärlan

fredag 17 april 2009

Kampen om ett hem till Pärlan fortsätter


Hej, det är Pärlan från Södertälje Katthem igen.
Igår var det öppet hus här. Jag förstår inte vad människor gör. Vad kan vara roligare, intressantare eller viktigare än att komma hit då?
En del av er kanske inte förstår att ni behöver en katt. Vi kan hjälpa till med mycket. Jag är t ex särskilt duktig på att ligga i knät, kanske framför en TV. Vad kan vara mysigare än att ha en kelig katt som buffar på en och spinner som bara den? Då mår man bra. Jag kan mycket annat också och lär mig mer och mer. Tror att jag skulle bli duktig trädgårdsskötare till exempel. Skulle nog kunna bli konsult både där och inom många andra områden.
Kan du verkligen avvara den hjälpen? Det tror inte jag. Kom och träffa mig på söndag mellan 15-17 på Morabergsvägen 6D, eller ring katthemmet på 550 32 000 och fråga om du får komma nån annan tid om söndagen inte passar.
Pärlan

torsdag 16 april 2009

Katten Pärlan ger inte upp kampen om ett eget hem



Hej, det är Pärlan från Södertälje Katthem igen.

Idag är det mycket att göra här på Södertälje Katthem. Det är öppet hus mellan 17-19. Innan dess ska jag få mat, buren ska städas och har jag tur hinner nån av de som jobbar här gulla med mig också. Ju längre desto bättre.

Sen måste jag ju putsa mig och sova lite så jag är pigg och fräsch när besökarna kommer. Jag hoppas det kommer jättemånga. Framför allt hoppas jag den eller de kommer som fastnar för MIG.

Att få ett eget hem med nån som tycker om mig och sköter mig vore det bästa som kunde hända.

Kommer du idag? Det är som sagt öppet mellan 17-19 på Morabergsvägen 6D. Om du inte kan idag har vi öppet på söndag mellan 15-17 också. Om man inte kan komma någon av de tiderna kan man ringa 550 32 000 och fråga de som jobbar här om man får komma nån annan tid. Det brukar alltid gå att ordna.

Hoppas vi ses idag.

Pärlan

onsdag 15 april 2009

Katten Pärlan fortsätter sin kamp för ett eget hem



Hej, det är Pärlan på Södertälje Katthem igen.

Igår låg jag och tänkte på hur det var när jag kom till Södertälje Katthem. Då hade jag sprungit ute jättelänge. Det var vinter, jättekallt och jag hade just fött 4 ungar utomhus. Jag var jätterädd för människor. Eftersom jag inte fick komma in nånstans och vissa människor varit elaka mot mig, sparkat och kastat saker på mig, trodde jag att alla människor ville mig illa. Men några la mig och ungarna i en låda och tog oss hit.

Mina ungar är sålda för längesen. Det är roligt att de fått bra hem, men det var sorgligt när de åkte. Nu är bara jag kvar här i familjen. Människorna här säger att jag förvandlats från en fräsig, rädd katt till en kavat, kelig tjej som gärna ligger i knät och gosar. Länge.

Om du som är snäll kan ta hand om mig skulle jag bli jätteglad. Kom till mig i morgon. Vi har öppet hus torsdagar 17-19 och söndagar 15-17 på Morabergsvägen 6D.

Pärlan

tisdag 14 april 2009

Kampen för ett nytt hem åt katten Pärlan fortsätter


Hej igen, det är Pärlan på Södertälje Katthem.
Igår vad det många snälla människor som läste min blogg på Aftonbladet, där jag också bloggar. De hjälpte mig genom att skriva kommentarer och lägga ut länkar till min blogg på sina egna hemsidor. Det var jättesnällt av dem. Hoppas de, och många andra, fortsätter med det tills jag fått ett eget hem.
Innan man får flytta till ett eget hem gör de som jobbar här på katthemmet hembesök hos den nya familjen. Det är för att vi inte ska hamna hos några dumsnutar igen. Ofta har vi ju blivit utkastade från hem vi en gång haft. Så vill vi inte ha det igen.
Men du som är snäll och tycker om katter, kom och besök mig på torsdag mellan 17-19 eller på söndag 15-17. Då har vi öppet hus här på Morabergsvägen 6D. Se också www.sodertaljekatthem.se där jag presenteras som Månadens Katt.
Pärlan

måndag 13 april 2009

Kampen för ett eget hem fortsätter för katten Pärlan


Hej, det är Pärlan på Södertälje Katthem igen.
Igår hade vi öppet hus här på katthemmet. Jag vet inte vad människor sysslar med på påsken, men på katthemmet var de inte. Jag är fortfarande kvar här. Jag vill ju ha ett eget hem så fort som möjligt.
Fast en sak är ju bra, för då har ju just DU möjlighet att bli min matte/husse. Jag tycker att alla snälla människor skulle ha minst en katt. Tänk om det vore lag på det? Då skulle inte så många katter behöva hamna på katthem eller bli hemlösa.
Nästa öppet hus är på torsdag mellan 17-19. Kom då till Morabergsvägen 6D och träffa mig.
Pärlan

söndag 12 april 2009



Hej, det är Pärlan på Södertälje Katthem.

Idag håller jag tassarna, för det är öppet hus på katthemmet mellan 15-17. Min blogghjälp säger att en vacker dag kommer det nån som fastnar för just dig. Och idag är det en vacker dag, det kan jag se.

Igår hände det inte så mycket. Lite städning, lite mat men inget särskilt påskfirande för min del. Idag kanske det blir bättre. Jag hoppas på det.

Innan jag blev utkastad från mitt förra hem firades påsken mer. Det var inte så jättekul det heller, för ingen brydde sig särskilt mycket om mig där. På katthemmet är i alla fall alla snälla och man behöver inte riskera att bli utkastad eller utan mat.

Fast ett eget hem är vad jag önskar mig mest av allt. Snälla människor som tycker om just MIG och som jag får gulla med. Vill DU bli den människan? Kom till mig på Morabergsvägen 6D idag mellan 15-17 eller på torsdag mellan 17-19. Eller ring 550 32 000 om du vill komma nån annan tid. Ofta är det nån här som kan ta emot dig.

Pärlan

lördag 11 april 2009

Påsk på Södertälje Katthem



Hej igen, det är Pärlan som skriver från Södertälje Katthem.

Igår var det långfredag. Då var hon här som hjälper mig att blogga. När hon skulle städa min bur passade jag på att smita ut. Blogghjälpen sa att eftersom jag ändå var ute så fick jag gå runt i rummet och titta på de andra katterna medan hon städade buren.

Jag hälsade på de andra katterna som satt i sina burar. En del fräste åt mig, men då fräste jag tillbaka och gick till nästa bur. Innan vi katter känner varandra fräser vi ofta. Det är inte så farligt som det låter.

Vi har fina burar här. Fast det är ändå inte så roligt att bo på ett katthem. Jag skulle vilja ha ett eget hem med människor som tycker om mig och som jag tycker om. Inte såna människor som jag bodde hos förut, som bara kastade ut mig utan att jag hade nån annanstans att bo eller nåt att äta.

Är du en sån människa som skulle kunna tycka om mig och ta hand om mig? Kom till oss på Morabergsvägen 6 i morgon på öppet hus 15-17, eller på torsdag 17-19. Helst vill jag att du kommer i morgon.

Pärlan

fredag 10 april 2009


Hej igen, det är jag Pärlan som skriver.
Idag är det långfredag. För min del skiljer den inte så mycket från andra dagar. Jag är här på katthemet och väntar på att rätt matte och/eller husse ska hitta mig.
Igår kom blogghjälpen hit. Hon satt i min bur och jag låg i hennes knä och spann och talade med henne om vad jag tänker.
Jag tänker på hur konstigt det är att människor kan ha en katt, mig t ex, och sedan bara kasta ut mig. Varför gör man så? Jag skulle aldrig överge mina människor, om jag hade några.
Apropå det, så är det öppet hus här på Södertälje Katthem på Morabergsvägen 6D nu på söndag mellan 15-17. Kom hit då, så kan vi träffas. Du kan också ringa om du vill komma andra tider. Det är ofta nån här som kan ta emot: 550 32 000.
Vi ses snart
Pärlan

torsdag 9 april 2009

Pärlan firar Skärtorsdag på Södetälje Katthem


Hej, det är jag, Pärlan igen.
Idag är det Skärtorsdag. Ett konstigt namn tycker jag. Att den är skär spelar ingen roll, men att det är torsdag är viktigt. Då är det öppet hus på här på Södertälje Katthem mellan 17-19 på Morabergsvägen 6D.
Kanske kommer det nån som tycker att jag är den katt de vill ha. Det skulle vara väldigt roligt i så fall. Flera av mina kompisar har fått nya hem och hon som hjälper mig blogga säger att hon inte förstår att jag inte har fått det. Hon tycker jag är hur gullig och charmig som helst.
Det är roligt att höra det. Jag tycker att du, som kan och vill ta hand om mig skulle komma hit så får du själv se. Om du vill komma en annan tid än under öppet hus kanske det går att ordna om man ringer först: 550 32 000.
Vi ses
Pärlan

onsdag 8 april 2009

Ny dag på Södertälje Katthem

Hej, det är Pärlan som skriver igen.

Nu har jag faktiskt bloggat i flera dagar utan att så mycket har hänt.

Fast man måste visst ha tålamod. Det säger i alla fall hon som hjälper mig att blogga. Det kanske stämmer.

Samtidigt tycker jag det är konstigt att inte fler människor förstår hur bra det är att ha katt. Vi kan t ex vara ett jättebra sällskap, vi gör så människor mår bättre. Såna som forskar säger t o m att man mätt att blodtrycket sänks om man klappar en katt. Tänk hur vi skulle kunna hjälpa varandra. Jag gör så du mår bra, du gör att jag får ett bra hem och också mår bra.

I morgon är det Skärtorsdag. Då har vi öppet hus kl 17-19 på Morabergsvägen 6D. Vi har öppet hus på söndag också mellan 15-17. Om man vill komma andra tider brukar det också gå, bara man ringer först. Vårt telefonnummer är 550 32 000.

Kom så fort du kan så vi kan träffas.

Pärlan

tisdag 7 april 2009


Hej igen, det är jag, Pärlan på Södertälje Katthem.
Igår hade hon som hjälper mig att blogga möte här på katthemmet. Jag tycker det är bra när hon har möten här, för då kommer hon in till mig och så får jag ligga i hennes knä. Då spinner jag och buffar med nosen som bara den. Så pratar vi med varandra.
Vi pratade om att jag nog snart kommer att få ett eget hem. Det vill jag gärna. Jag vill mysa mycket oftare än de som jobbar här har tid med. De måste ju se till de andra katterna också. Blogghjälpen säger att jag är en jättemysig katt. Hon skulle gärna vilja ha mig hemma, men hennes andra katt vill inte det.
Kanske du kan bli min människa? Kom och besök mig. Vi har öppet hus varje torsdag mellan 17-19 och söndag 15-17. Kom då till Morabergsvägen 6D så att vi kan träffas.
Pärlan

måndag 6 april 2009

Hjälp katten Pärlan till ett nytt hem

Hej. Jag heter egentligen Boncuk, men jag kallas oftast för Pärlan. Jag bor på Södertälje Katthem.

Jag hade två kompisar här, Skipper och Smulan, som fick ett eget hem igår. De brukade blogga här och tala om att de behövde hjälp. Innan de åkte tipsade de mig om att jag skulle börja blogga så kanske jag också fick ett eget hem.

Det skulle vara så roligt att få ett eget hem med egna människor som tyckte om mig och tog hand om mig. Jag skulle bli så glad då.

Om du vill läsa mer om mig så finns jag på www.sodertaljekatthem.se där jag är utsedd till Månadens Katt.

Kom och besök mig när vi har öppet hus på katthemmet, torsdagar 17-19 och söndagar 15-17. Om man ringer kan man nog få komma andra dagar och tider också. Telefon 550 32 000.

Jag väntar här på en snäll matte och/eller husse som kan ta hand om mig.

Pärlan

söndag 5 april 2009

Yes, Yes, Yes

Vi fixade det! Idag kom det 2 människor till öppet hus som gick direkt till vår bur. De ville ha oss. Båda två! Tillsammans med de andra som säljer katter på Södertälje Katthem kom hon som hjälper mig med bloggarna överens om att hembesök och transport till vårt nya hem kunde ordnas på en gång.

Jag har visserligen inte riktigt blivit hemtam i mitt nya hem ännu, så jag ligger under soffan och avvaktar lite. Där har mina nya människor satt in mat och vatten, så jag får vara ifred i början. "Hon kommer fram när hon vill" säger de. Det är bra att jag inte tvingas fram, för jag behöver lite tid att vänja mig vid alla nya lukter och intryck.

Smulan däremot, har redan börjat undersöka vårt nya hus. Lite då och då kommer hon in till mig under soffan och rapporterar. Det är jättemånga rum att undersöka har hon sagt. Hon har också berättat att vi har fått var sitt sele som vi ska få gå ut i. När vi vant oss vid tomten ska vi få gå ut genom kattluckan som finns i huset. Det verkar jättebra.

Jag tror det här kommer att bli toppen. Människorna verkar jättesnälla och har dessutom vana vid katter sedan tidigare.

Nu behöver inte vi blogga längre. Innan vi åkte talade vi med en annan katt på Södertälje Katthem som behöver ett eget hem. Hon heter Boncuk. Hon är också väldigt trevlig och hon behöver hjälp. Hon kommer att fortsätta bloggen.

Kanske kommer vi att höra av oss när vi kommit i ordning i vårt nya hem, men till dess får ni läsa Boncuks blogg. Glöm inte att göra det.

Många hälsningar från Skipper och Smulan

Du kommer väl till Södertälje Katthem idag 15-17?



Hej, Skipper här igen från Södertälje Katthem.

  • Idag är det Öppet Hus på katthemmet 15-17 igen. Jag och Smulan kommer att vara där. Vi håller tassarna för att du, som vill och kan ta hand om oss, också är där då.

När man tidigare haft ett bra hem är det svårt att behöva bo på katthemmet, även om alla är snälla här. Det kan ju aldrig bli samma sak som att ha ett eget hem, med egna människor.

Min dotter Smulan och jag hoppas det kommer många besökare till katthemmet idag, och särskilt vill vi att DU som kan och vill ge oss ett hem kommer. Tänk om vi fick fira påsk ihop.

Vi ses på Morabergsvägen 6D, telefon 550 32 000, www.sodertaljekatthem.se.

Skipper

P S Smulan hälsar

lördag 4 april 2009


Hej, det är jag, Skipper igen.
Igår hörde jag att några som stod i min bur sa att de skulle kämpa för att jag och Smulan skulle få ett gemensamt hem. Då blev jag glad. Det var så himla tråkigt när Smulan var borta de där dagarna. Hon är det bästa jag har nu. Vi ligger ofta och håller om varandra och pratar om att vi måste hålla ihop.
När de som jobbar på katthemmet hade sagt det, satte sig hon som hjälper mig att blogga, ner hos oss och förklarade att de skulle göra allt för att vi skulle få ett gemensamt hem. Hon sa att det i värsta fall kunde ta lite längre tid, men undrade om vi inte ändå tyckte det var bättre att vänta. JO, skrek vi i munnen på varandra.
Fast vi hoppas det inte tar så lång tid i alla fall att hitta ett hem åt oss. Kanske DU kan hjälpa oss? Imorgon, söndag, är det öppet hus mellan 15-17 på Morabergsvägen 6D. Kom då.
Skipper
P S Smulan hälsar

fredag 3 april 2009

Det SKA gå att få ett eget hem



Hej, det är Skipper på Södertälje Katthem.

Igår var det öppet hus på katthemmet. Då var det i alla fall nån som tittade på oss, alltså Smulan och mig, och tyckte vi var fina. Men tyvärr valdes två andra katter. Det var ju kul för dom, men för oss blev det ju ingen skillnad. Men det kändes i alla fall som att det börjar gå åt rätt håll. Rätt som det är kanske nån tycker att vi är de katter man vill ha. Jag hoppas det.

Nu är det snart påsk. Om den som vill ha oss skyndar sig kanske katthemmet hinner göra hembesök innan påsk, så ni kan få hem oss då. Då har vi ju lite tid att lära känna varandra. Bra, va?

Nu måste jag fixa lite här i buren. Dynor och annat har kommit lite på sned och måste rättas till.

Nästa öppet hus är på söndag 15-17. Missa inte det. Adressen är Morabergsvägen 6D, tel 550 32 000.

Skipper

P S Smulan hälsar

torsdag 2 april 2009

Spännande med Öppet Hus



Hej, nu är det Skipper som skriver igen.

Idag är det torsdag. Nu har jag lärt mig att det betyder Öppet Hus här på katthemmet mellan 17-19. Det ska verkligen bli spännande att se om det kommer några intressanta människor hit, som vill träffa mig och Smulan.

Jag har nog inte berättat att vi är vana både vid vovvar och med båtliv. Man heter ju inte Skipper för ros skull. Jag är jättevan skeppare och Smulan hjälper till. Tänk på det när ni ska ut med båten i sommar. Ni skulle klara er mycket bättre om vi var med och såg till att ni navigerade rätt. Det är jag säker på.

Idag har jag inte tid att skriva så mycket, för jag måste förbereda mig för öppet hus. Pälsen måste vara i topptrim och resten av mig också förstås.

Vi ses väl i eftermiddag?

Hälsningar från Skipper

P S Smulan hälsar också

onsdag 1 april 2009

Finns det ingen allergimedicin?


Hej, det är jag Skipper igen.
Igår fick vi en hälsning från min gamla familj. De säger att de saknar oss jättemycket. Lillmatte har gråtit för att hon inte kunde ha oss kvar på grund av allergi. Jag och Smulan har också gråtit. Jag tycker att läkemedelsbolagen skulle kunna hitta en bra allergimedicin snabbt. Då kunde lillmatte ta den och så kunde vi få flytta hem igen.

Men det verkar inte som om de hittar nån bra medicin. Så då måste vi hitta ett annat hem. Snabbt.
Nu börjar det bli ljust och fint ute. Vi längtar ut. Vi brukade vara ute förut och kom alltid när matte ropade på oss. Nåja, nästan alltid. Ibland hade vi ju faktiskt viktigare saker för oss än att lyda. Att spana på nån pippi t ex.
Kan du ordna så vi får göra det igen? Kom till oss på Södertälje Katthem på Morabergsvägen 6D i så fall. Vi har öppet hus på torsdagar 17-19 och på söndagar 15-17. Om man ringer 08 550 32 000 kan man nog få komma andra tider också.
Vi hörs snart

Skipper

P S Smulan hälsar

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...