tisdag 31 mars 2009


Hej igen, det är jag, Skipper på Södertälje Katthem. Nu har det gått några dagar sedan jag började blogga. Hon som hjälper mig säger att det kommer att ge resultat. Jag kommer att få ett hem så småningom. Jag försöker tänka att det stämmer nog, men att det ska ta sån tid?
Om man tycker om katter och har möjlighet att ta hand om en eller flera, då är det ju bara att komma hit. Jag finns ju här, och Smulan också (min dotter, ni vet) och även andra katter. Vi behöver er. Vad ni kanske inte vet är att ni behöver oss också.
Jag har ju studerat en hel del och vet att forskarkollegor kommit fram till att de som har husdjur ofta mår bättre än de som inte har djur. Det finns undersökningar som visar att när man klappar en katt så sjunker blodtrycket. Tänk på det. Om ni hjälper oss så hjälper vi er.
Vi ses väl på torsdag på öppet hus 17-19 på Morabergsvägen 6D?
Skipper
P S Smulan hälsar

måndag 30 mars 2009

Måndag morgon


Hej, det är jag, Skipper igen.
Igår hade vi öppet hus här på katthemmet. Det fick mig att undra vad ni människor gör på er fritid. Inte kom ni till Södertälje Katthem i alla fall.
Jag förstår inte vad som skulle kunna vara roligare än att komma hit och besöka mig och mina kompisar. Speciellt som jag har bloggat i flera dagar och förklarat situationen här för er.
Hon som hjälper mig att skriva det här säger att jag måste ha lite tålamod. Men hur länge ska man behöva ha det?
På torsdag är det nytt öppet hus. Ni måste LOVA att ni kommer då. Bloggar i alla ära, men jag måste ju ha direktkontakt för att kunna berätta mer i detalj hur läget är. Dessutom får ju du förmånen att klappa på min mjuka päls och både se och höra hur trevlig katt jag är.
Kom på torsdag, senast. Vi har öppet hus 17-19 på Morabergsvägen 6D.
Vi hörs snart.
Skipper
P S Smulan hälsar också

söndag 29 mars 2009

Söndag = Öppet Hus



Hej, det är Skipper från Södertälje Katthem som bloggar igen.



Igår hände inget särskilt på katthemmet. På morgonen fick vi mjukmat av de som hade kattpass då. Det får vi varje morgon och kväll. Fast jag tycker inte om mjukmat, så för min del får de gärna hoppa över det. Jag tycker bäst om torrfoder.



Förutom att de ger oss mat städar de i burarna och tvättar dynor och sånt som vi använder varje dag. Om jag fick bestämma skulle de strunta i att städa så mycket på katthemet och istället sitta hos mig och prata. Jag har ju ganska mycket jag vill tala med personalen om. Till exempel hur de kan hjälpa till att hitta ett bra hem åt mig och helst också åt Smulan. Jag börjar spinna direkt när de sätter sig hos mig, för jag tycker så mycket om att bli klappad och kelad med. Det blir inte så mycket sånt numera, eftersom det finns så många andra katter här. Och så tar ju den där städningen en massa tid.



Idag är det öppet hus här mellan 15-17. Jag håller tassarna som bara den för att nån snäll person ska se mig och vilja ge mig ett hem. Du kan väl komma hit? Vi finns på Morabergsvägen 6D i Södertälje.

Hoppas vi ses snart
Skipper
P S Smulan hälsar

lördag 28 mars 2009

Lördag morgon på katthemmet


Hej, det är jag Skipper igen.
Som jag berättade igår jobbar jag nu med att hitta ett sätt att skaffa mig ett bra hem, helst tillsammans med Smulan, min dotter.

Det är faktiskt inte så lätt som det låter. Resurserna är begränsade här på katthemmet. Helst skulle jag vilja sätta in stora annonser på dagstidningarnas förstasidor med bilder och förklaring av situationen, men det kostar ju så mycket, och jag har inga pengar. Det är ovanligt att katter har det.

Fast om jag fortsätter att blogga och hon som hjälper mig att skriva sätter upp bloggarna på min bur så kanske det ger resultat. Det är i alla fall den strategi jag för tillfället jobbar efter. Hoppas den håller.

Om du inte kan ta hand om mig själv, kan du väl hjälpa mig att berätta om min situation för andra som kanske skulle kunna ta hand om en, eller helst två, fantastiska katter. De kan ju läsa bloggen på www.kattsidor.blogspot.com eller ringa katthemmet: 08 550 32 000 eller gå in på katthemmets hemsida www.sodertaljekatthem.se.

Vi hörs

Skipper

P S Smulan hälsar

fredag 27 mars 2009

Öppet Hus

Hej, det är Skipper som bloggar igen.
Igår var det Öppet Hus på katthemmet. Inte så lyckat, skulle jag vilja säga. Här sprang en massa människor och tittade och gullade med flera katter. Men tror du nån fastnade för mig? Nej, jag verkade helt ointressant för besökarna.
Mycket märkligt, jag var faktiskt uppe och gick i buren för att visa hur fin jag är. Men det verkade inte intressant. Jag hörde att vissa andra katter fick "intresseanmälningar" som det heter, men inte jag.
Nu måste jag nog fundera ut en smartare strategi. Jag har på mig fram till söndag, då det är öppet hus igen. Innan dess händer väl inget, trots att jag i tidigare blogg givit ut telefonnummer till katthemmet. Om ni "miss"ade (fyndigt, va) det så är det 08 550 32 000. Jag kommer inte att ha tid att svara själv, eftersom jag jobbar med strategin, men nån av dem som jobbar här svarar nog gärna på frågor om mig.
Vi hörs snart igen
Skipper
P S Smulan hälsar

onsdag 25 mars 2009

Mer från Skipper




Hej igen.
Det är jag, Skipper, som berättar mer. Igår berättade jag ju om mig och att jag bor på Södertälje Katthem. Tyvärr måste jag säga att inget av intresse har hänt sen dess. Jag bor fortfarande kvar här. Trots att jag skrev både telefonnummer och adress hit.
Men vet du vad som hänt idag? Jo, när jag flyttade hit hade jag med mig min dotter, Smulan. Efter bara några dagar kom nån och köpte Smulan och hon flyttade till ett eget hem. Jag blev jätteledsen då, få vi har alltid bott tillsammans, men jag försökte tänka att det var bra att i alla fall hon fick ett hem.

Idag kom Smulan tillbaka! Den andra katten i hennes nya familj klarade inte av att få en kompis, så då fick Smulan flytta hit. På ett sätt är det ju kul att hon är hos mig igen, men nu måste jag ju hitta ett hem till oss båda. Jag har talat med Smulan och vi är överens om att vi helst vill bo tillsammans, men går inte det vill vi ha var sitt fint hem så snart som möjligt. För att ni ska se hur vi ser ut skickar jag med bilder. En på bara mig, en på både Smulan och mig.
Snälla ni som kan ge oss ett bra hem. Kom hit. Vi vill så gärna få ett eget hem
Skipper
P.S. Smulan hälsar

Skipper kämpar för ett eget hem




Hej,


Jag heter Skipper. Jag bor på Södertälje Katthem sen ett tag. Jag vill inte bo här. Jag vill tillbaka till min familj, men det får jag inte. Lillmatte har blivit allergisk och kan inte ha katter. Så istället för att vara hos familjen och vara ute och jaga och ha kul, sitter jag nu i en bur på katthemmet.Undra på att man blir deppig.


Jag skulle mycket väl kunna bo hos nån annan som tycker om katter, men det har inte kommit nån hit som har fastnat för mig. Jag tror att det beror på att jag är så ledsen så jag bara ligger och tittar, men jag kan inte göra nåt åt det. Jag ÄR ju så ledsen.


Skulle inte du, som kan och vill ta hand om en fin katt, för det säger de här på katthemmet att jag är, komma hit och träffa mig? Om jag fick komma till ett eget hem är jag alldeles säker på att jag inte bara skulle ligga och titta, utan bli en glad katt, precis som jag var förut.


Vi har öppet hus här på torsdagar 17-19 och på söndagar 15-17. Fast om man ringer kan man nog få komma nån annan tid också. Jag ska säga till dom som jobbar här att de är beredda på samtal angående mig. Men man måste ha ett bra hem för innan nån får köpa en katt från Södertälje Katthem görs hembesök. Det är bara för att ingen katt ska komma till ett hem där man inte är snäll mot katter, eller inte kan ta hand om oss på ett bra sätt. Vi finns på Morabergsvägen 6D i Södertälje. Telefon har vi också: 08 550 32 000.


Kom fort. Skipper

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...