En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 16 oktober 2009

Katterna Ravelli och Ravioli berättar


Hej, det är Ravelli och Ravioli på Södertälje Katthem.
Nu är det Ravelli som skriver. Idag har blogghjälpen varit här och städat på förmiddagen. Hon brukar oftast vara i karantän annars, men idag var det nån annan som städade där så hon kunde hjälpa oss istället. När hon skulle städa vår bur sa hon ”jag katapulterar” eller nåt sånt, och så slog hon ut med armarna och sa att eftersom ni ändå smiter är det lika bra att ni får lov att göra det. Det lönar sig att vara konsekvent, och det har vi verkligen varit när det gäller smitning.

En gång för länge sen, när vi hade ett hem, så tyckte vi inte alls det var så kul att smita som vi tycker nu. Det beror nog på att vi kunde välja då om vi ville vara ute eller inne. Vi behöver ju inte vara utomhus nu heller, men lite större ytor än buren skulle ju inte vara fel. Vi har ju jättemycket spring i benen ännu för vi är ju ganska unga herrar. Tänk en egen lägenhet! Det har många andra katter. Fast vi klagar inte. Vi vet att alldeles för många katter inte ens har ett katthem som tar hand om dem. De får gå ute och ofta har de inte mat så de blir mätta heller. För att inte tala om att de har mask i magarna och ont i öron och annat elände.

Sånt slipper vi tack vara alla snälla människor på Södertälje Katthem som tar hand om oss. Det borde finnas många fler såna människor. Då skulle både vi katter och ni människor må mycket, mycket bättre.

Ravelli
4 kommentarer:

 1. Härligt när det är nystädat! Hoppas att ni får lite fredagsmys idag! Tasskram

  SvaraRadera
 2. Hej på er!

  Vår matte har varit med sin mamma och man och hälsat på hos er idag. Ojojoj.... de var alldeles slut när de åkte ifrån katthemmet. Det finns ju så många som är så underbara. Skulle de funka med de två katterna som de har hemma........ Mannen sa något som vi tyckte var jättebra. De kunde flytta in till katthemmet och gosa med alla katterna så behövde de inte välja någon och lämna kvar någon. Nu var vår matte så tråkig och tyckte att de var tvugna att välja och max 2 st..... Vi hörde att de skulle fundera och prata med sina katter hemma så vi får väl se hur det går.

  Vi återkommer så snart de har kommit fram till något.
  Kram från Krypto och Mysis.

  SvaraRadera
 3. Hej Dui och Deco. Visst är det bra när det är städat, men vi smutsar nästan aldrig ner nåt. Ravelli och Ravioli

  SvaraRadera
 4. Hej Helena, Krypto och Mysis. Ni kan tala om för de som var här och tittade att vi går bra ihop med nästan alla. Och varför säger matte att de skulle välja max 2? Vi tycker de kan ta många fler. Man får faktiskt ha 9 katter utan tillstånd. Ravelli och Ravioli

  SvaraRadera