söndag 4 oktober 2009

Katterna Ravelli och Ravioli berättar



Hej, det är Ravelli och Ravioli på Södertälje Katthem.

Det är Ravelli som informerar er idag. Det har varit öppet hus idag, men det var inte så många som kom som vi hade hoppats. Blogghjälpen säger ju att vi måste ha tålamod, men det blir ju lite tjatigt att höra det jämt. Fast hon säger att det finns många katter som varit betydligt längre än vi på katthemmet som har fått jättebra hem. Så hon har nog rätt i alla fall.

Idag är det faktiskt också Djurens Dag, fast sen är det nåt som heter kanelbulle som tagit över den här dagen. Alla talar om Kanelbullens dag, medan nästan ingen talar om Djurens Dag. Mycket konstigt tycker vi. Vilket är viktigast?

Vi lekte i alla fall med den där konstiga pricken som blogghjälpen har med sig. Den är hur underlig som helst, den är nästan aldrig stilla så man kan fånga den. Flera av dem som skriver snälla kommentarer till vår blogg vet vad det där är för prick, men de säger att det är under deras värdighet att jaga den. Fast det kanske är annorlunda om man bor i ett eget hem där man har massa andra saker att leka med. Vi på katthemmet får ju ta de tillfällen som bjuds till att lattja. När vi får ett eget hem kanske vi också tycker det är lite knäppt att försöka fånga pricken.

Nu börjar en ny vecka. Vi hoppas att det blir vår vecka. Den veckan då vi får ett eget hem. Kan du hjälpa oss att få det?
Ravelli

6 kommentarer:

  1. Hej killar!

    Krypto här. Vadå värdighet, äch Mysis snackar bara strunt för att han är för slö att jaga pricken. Jag fångade den nästan flera gånger. Man måste latja och busa och ha kul. Det är ju livet. Sen är det skönt att få mat och krypa upp i soffan och sova en stund.

    Håller tassarna och matte håller tummarna. Mysis gäspar och han hoppas också att ni snart får ett nytt hem.

    SvaraRadera
  2. Jag skojigade bara lite med er grabbar. Klart att ni som är ungkatter, ska jaga prickar, tygmöss, små lustiga bollar och människors fötter. En dag kommer ni få göra allt detta. Det sätter jag mina högra morrhår i pant på!

    SvaraRadera
  3. Vi förstår att det känns jobbigt för er. Ni ska se att snart kommer er/era människor.Trösttassar och Nosbuffar

    SvaraRadera
  4. Hej Krypto coh Mysis. Vi anade nästan att det kunde bero på slöhet om man inte försökte fånga den där pricken. Vi fortsätter, för vi är allt annat än slöa. Bus är buskul tycker vi. Ravioli och Ravelli

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Vi hoppas verkligen du får behålla ditt högra morrhår, så vi kämpar på för att få ett eget hem. Det skulle vara jättekul att få busa i ett eget hem. Ravioli och Ravelli

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Ja, det är verkligen märkligt att våra människor inte kommit hit ännu. Vad gör människor när det är öppet hus här på katthemmet, undrar vi. Ravioli och Ravelli

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...