söndag 21 juni 2009

Katten Musse vill ha ett hem


Hej, det är Musse på Södertälje Katthem igen.

Idag är det slut på midsommarfirandet, men det händer nåt annat viktigt: det är öppet hus på katthemmet mellan 15-17 på Morabergsvägen 6D.

Snart har många människor semester. Jag tycker alla skulle använda semestern till att fundera över om man inte skulle köpa en katt. Inte en sommarkatt som man kastar bort när den inte passar längre, utan en katt som man vill och kan ta hand om för resten av den kattens liv.

Jag skulle vilja starta en jättekampanj mot att skaffa katter som man sedan inte tar hand om. Fast det är lite svårt när man är en katt som dessutom bor på ett katthem. Fast man behöver inte vara katt för att ställa upp på den kampanjen. Du som läser det här kan hjälpa till genom att säga till de som missköter sina djur att de ska sluta med det. Om nån säger att ”en katt klarar sig alltid” eller nåt annat dumt, så säg att det gör de inte alls! De behöver omvårdnad precis som människorna själva behöver. Det är nog ingen människa som vill bli utkastad från sitt hem.

Ses vi på öppet hus?

Musse

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Väl jamat. Vem skulle passa bättre som jamrör, än du? Det är ju du som varit med om att blivit utkastad och därför lyssnar kanske folk på dig.
    I vilket fall så kan du tassa in här och skriva ut affischer, om du vill. *kompistass*
    http://www.katter.nu/kattstatus/agerasjalv.html

    SvaraRadera
  3. Hej Sippo. Ja, vem skulle veta bättra än jag hur det är att vara utkastad? Mina många kompisar som också blivit utkastad, kanske. Vi är alltför många. Men huvudsaken är ju att nån reagerar. Det gör jag. Försökte gå in på länken för att hitta affischer, men det gick inte att gå in där nu. Försöker senare. Musse

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...