En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 1 juni 2009

Katten Musse presenterar sigHej, jag heter Musse och bor på Södertälje Katthem.

I mitt första hem var jag en välkommen katt - ända tills mina människor skulle flytta isär. Då passade jag plötsligt inte in nånstans. Det är konstigt att man ena dagen kan var en gullig katt som det kelas med och nästa dag är man en katt som man bara kan köra iväg.

Nåja, vad ska man göra som övergiven katt? Jag valde att försöka hitta nya männiksor som skulle vilja ha mig. Det var inte så lätt må ni tro. "Schas" hit och "stick iväg" dit. Det var det vanligaste bemötandet. Lite mat om man hade tur, men mest var jag hungrig och hittade bara dålig mat som jag inte mådde bra av.

En dag blev jag fångad i en bur och satt i en bil. Sen kom jag till Södertälje Katthem. Där var de snälla. Efter ett tag fick jag ett nytt hem, men det fanns en katt där som inte tyckte om mig. Och jag tyckte inte om honom heller, så jag fick komma tillbaka till katthemmet.

Där är jag nu. Alla är snälla och jag är snäll tillbaka. Men jag vill i alla fall ha ett eget hem. Ett hem där det inte finns andra katter som bråkar. Jag vill vara hos nån som bryr sig om mig och tycker jag är fin.

Kan inte du komma hit på torsdag på öppet hus mellan 17-19 så vi får träffas?

Musse

4 kommentarer:

 1. Hej på dig kompis. Vilka taskiga människor som inte tog med dig när dom flyttade. Men du hittar snart en ny människa som gosar med dig.

  SvaraRadera
 2. Hej Sippo, vad snällt att du fortsätter att uppmuntra. Anastasia var så glad att du hjälpte henne och nu är jag också glad att du hjälper mig också. Musse

  SvaraRadera
 3. Hoppas du också hittar ett underbart hem snart! Det gick ganska fort för Anastasia sen blogghjälpen hjält dig och blogga! Vilken stjärna hon är!

  Jag och min bror hålla alla 8 tassar för dig och min matte håller alla fingrar och tår för att du ska hitta ett bra hem!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hej Anonym. Vad snällt att ni håller alla tassar och fingrar och tår för mig. Det behöver jag. Det är inte så lätt att söka ett eget hem må ni tro. Lyckliga ni som slipper. Kanske får jag också ett bra hem snart? Musse

  SvaraRadera